REFLEKSIONER

"Fake News"

Min oplevelse omkring "Fake News" er egentlig meget afklaret. Jeg havde egentlig først en idé om, hvad det egentlig præcist var, men efter forløbet blev jeg mere afklaret med, hvad det egentlig vil sige. Når jeg sidder her efter forløbet og tænker, så vil jeg mene det ikke kan undgåes. Når de digitale medier styrer så meget som de gør, vil falske nyheder simpelthen være uundgåeligt. Det VI bare skal blive bedre til, er at sortere alt skidtet fra. Nu siger jeg "bare", for det er virkelig en grænse, man skal lære at se. Tag dine forbehold for, hvad du egentlig tror er rigtigt. Når du tænker, "amen det er da for godt til at være sandt", så er det nok fordi det er det. "Kan jeg virkelig tabe 10 kilo på 7 dage, ved at drikke det her urtethe". Amen kom nu ind i kampen. Selvfølgelig kan du ikke det, ihvertfald ikke endnu. Se nu på webadressen eller det blad du læser det i. Er det M! eller er det TV2 nyhederne. Vær kritisk og lov mig du er det! Det kan få konsekvenser hvis du vælger at tro på det forkerte. VÆR KRITISK FOR SØREN DA!

Makerspace

Vi var i fredags på det som kaldes makerspace. Hvis nogen tænker, hvad er makerspace dog, så kommer der her, mine egne tanker omkring hvad makerspace egentlig er. 

Makerspace er et skridt mod den mere teknlogiske folkeskole. På makerspace kan man bruge Virtuel Reality, man kan bruge en 3D printer og meget meget andet. Det jeg mener og tror, er hele pointen med det her makerspace, er at vi som lærere bruger makerspace til at blive endnu mere innovative i vores undervisning. Teknologien har overtaget og det er vores opgave, at udnytte det til en positiv oplevelse. Her kan makerspace være med til, at vi som lærere kan blive mere kreative i vores undervisning og det synes jeg vi fik et godt indblik i.


Bevægelse i undervisningen

Vi havde i dag, en meget alternativ dag, set ud fra det faglige perspektiv. Grunden til jeg smider det her ind som et indlæg, er egentlig meget simpelt. Det har ikke den store faglige relevans, men hvis man kigger på det, som en helhed, vil man også se hvor stor betydning det har for at kunne lære. Derfor har jeg valgt at reflektere lidt over bevægelsen i undervisningen, da vi i dag havde en dag fyldt med bevægelse. 

Jeg har gjort mig nogle tanker om hvordan, man på bedst mulig måde, kan motivere eleverne til hele tiden at være friske oven i knoppen og klar til at lære. Her har jeg måske fået øjnene op for, at alting ikke behøves at være så skide vigtigt. Mange vil mene, at når man inkluderer bevægelse i undervisningen, skal det have relevans for det faglige stof, man nu engang er i færd med. Her vil jeg mene, fuldstændig ud fra mit eget synspunkt sige, at man måske somme tider, skal tage det hele med et gran salt. Det hele behøves ikke være fagligt. Det at eleverne kommer udenfor, kommer ud og rører sig, smiler, griner og har det sjovt i 5-10 minutter er min motivation for en god undervisning. Dermed skal det også siges, at man ikke skal lege fangeleg hver evig eneste gang, man har 9.A til matematik. Lav noget forskelligt for søren da. Ryst posen engang og få eleverne til at mærke, at det hele ikke altid behøves at handle om ligninger, analyser af diverse eventyr eller hvordan Hitler startede 2. verdenskrig. Det at du får et smil eller to, nogle griner og folk får rørt sig, kan efter min mening give dobbelt så meget end hvis du terper dig igennem det hele. Dagen ændrede i hvert fald min holdning til , hvordan man kan lave alternativ bevægelse i undervisning og at alting ikke behøves være kedeligt. Slip fantasien løs, i værste tilfælde kan det kun gå galt. 

Frederik Fjeldgaard Olsen - Lærer blog
Alle rettigheder forbeholdes alle
Drevet af Webnode
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang